Stoofperen in rode wijn

Stoofperen in rode wijn worden meestal gegeten tijdens Kerstmis, het recept is eenvoudig te bereiden en het is ook nog eens lekker. Het wordt meestal gegeten als bijgerecht, maar het kan ook gegeten worden als dessert met bijvoorbeeld ijs. Stoofpeertjes zijn een favoriet bij veel mensen en het is makkelijk te bereiden. Het is belangrijk dat je genoeg stoofperen neemt. Gemiddeld worden er 3 stoofperen gegeten per persoon. Je hebt dus zoals de naam ook zegt ook rode wijn nodig. Het is handig om voor de rode wijn te kiezen met de beste kleur dan voor de rode wijn met de beste smaak. De kleur zorgt voor de mooie kleur die de stoofperen zullen krijgen en dit is erg belangrijk. Rode Merlot of Pinotage is een goede keus voor rode wijn. Ook is het erg lekker om de stoofperen te eten bij een heerlijk vleesgerecht.

Stoofperen in rode wijn bereiden

Het bereiden van de stoofperen in rode wijn is erg makkelijk. De stoofperen moeten als eerst geschild worden, dit moet zorgvuldig gedaan worden, want het is belangrijk dat de stoofperen hun eigen vorm behouden. Het klokhuis moet worden verwijderd uit de stoofpeer. Het steeltje kan erop blijven als je vindt dat het er leuk uitziet. Vervolgens moeten de stoofperen worden gekookt in rode wijn, voor een extra smaakje kan je er ook nog een kaneelstokje en een citroenschil bij toevoegen. Ook kan het gegeten worden met een ingedikt sausje wat bereid wordt door aardappelzetmeel en water.

Ingrediënten

  • De ingrediënten die nodig zijn voor het recept stoofperen in rode wijn zijn:
  • - 15 stoofperen
  • - 875 ml rode wijn
  • - 375 gram suiker
  • En eventueel ook:
  • - Kaneelstokjes
  • - Citroenschil
  • De hoeveelheden van deze ingrediënten zijn nodig voor het recept voor 5 porties.

Recept stoofperen in rode wijn

Om het recept te bereiden heb je een aantal ingrediënten nodig. Voor een recept voor 5 porties heb je minimaal 15 stoofperen nodig, deze moeten geschild zijn, het klokhuis moet er uitgehaald worden en het steeltje moet erop blijven. Ook is er 875 ml rode wijn en 375 gram suiker nodig. Op smaak kan er ook nog kaneelstokjes en citroenschil bij toegevoegd worden. Als eerst moet de rode wijn gekookt worden, dit kan gedaan worden in een grote pan met een laag vuurtje. Doe vervolgens op smaak de kaneelstokjes en de citroenschil erbij en laat het in totaal 5 minuten koken. Na dit gedaan te hebben kunnen de stoofperen in de pan met de gekookte rode wijn. Voeg vervolgens de 375 gram suiker erbij en zet de deksel van de pan er schuin op en laat de stoofpeertjes één of twee uur koken. Na twee uur kunnen de stoofpeertjes uit de pan gehaald worden en apart gelegd worden, ze zijn dan ook klaar om geserveerd te worden. Het is lekker om de stoofperen warm te eten, maar het is ook mogelijk om ze koud te eten. Nadat de stoofperen een aantal uren hebben gestaan zijn ze ook lekkerder van smaak.