Stoofpeertjes met draadjesvlees

Stoofpeertjes met draadjesvlees, dit is een erg lekker oudhollands herfstgerecht. Dit gerecht wordt bereid met stoofpeertjes, draadjesvlees en een aantal andere ingrediënten. Op een winteravond is dit een ideale maaltijd.

Ingrediënten

  • Om dit gerecht voor 4 personen te kunnen bereiden heb je een aantal ingrediënten nodig. Dit zijn onder andere:
  • - 800 gram doorregen runderlappen
  • - 2 eetlepels witte wijnazijn
  • - 50 gram roomboter - 300 milliliter warme runderbouillon
  • - 2 kruidnagels - 10 sjalotjes
  • - 2 laurierblaadjes
  • - 3 takjes tijm (vers)
  • - 75 gram suiker
  • - 8 stoofperen
  • - Citroensap en citroenschil
  • - 1 kaneelstokje
  • - Zout
  • - Peper

Benodigdheden

  • - 2 pannen, 1 voor het draadjesvlees en 1 voor de stoofpeertjes.
  • - Schilmes

Bereidingswijze

Om het recept stoofpeertjes met draadjesvlees te kunnen bereiden moet je een aantal stappen doornemen:

- Begin als eerst met het bestrooien van de runderlappen met wat zout en wat peper.

- Pak een braadpan om de 50 gram boter erin te verhitten en het vlees bruin aan te bakken.

- Voeg vervolgens de 10 sjalotjes toe bij de runderlappen en schenk ook de warme runderbouillon erbij.

- Voeg daarna de 3 takjes tijm, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes en 2 eetlepels witte wijnazijn toe.

- Laat het vocht koken.

- Laat de runderlappen ongeveer 3 uur sudderen totdat het gaar wordt, doe dit door het vuur laag te zetten, dit zorgt ervoor dat het vlees zacht wordt.

- Controleer af en toe of er voldoende vocht zit.

- Breng het op smaak door er wat zout en wat peper bij de jus te doen.

- Bereid ondertussen ook de stoofperen.

- Pak de stoofperen erbij en schil ze, laat de steeltjes wel eraan zitten.

- Pak er vervolgens een pan bij en zet de stoofperen er rechtop naast elkaar in.

- Voeg de citroenschil, de suiker, het citroensap en het kaneelstokje toe en doe er water bij totdat de stoofpeertjes onder staan voor ongeveer de helft.

- Laat de stoofpeertjes koken op een laag vuurtje voor ongeveer 50 minuten.

- Laat ze vervolgens afkoelen of serveer het warm met het vlees.

Ook is dit recept erg lekker met aardappeltjes of rodekool.